Ню Дом Хоби

Дейност: Фирмата произвежда сглобяеми дървени къщи и съпътстващите производството им елементи, като врати, прозорци, рамкови конструкции, первази, челни дъски, сачак, дюшеме и др.

Принципна технология на производството:

 1. Конструкцията на къщата е панелна. Панелите са изработени на “сандвич” принципа – рамкова дървена конструкция, двустранно обшита със сачак или OSB – плоскости, а именно:
  tech1
 2. Дървеният материал (конструкция, ламперия) е от бял бор или смърч, от екологично чистия район на гр. Батак и Доспат в Родопа планина.
 3. Използваната минерална вата е на фирмата “ROCWOol” – Дания с плътност 35кг/м3 и топлопроводимост 0.038 w/m.k.
 4. Покривното покритие е от вълнообразни плоскости “Ондулин”. Предлагат се в два цвята – зелен и червен.
 5. Панелите за тоалетни и складови помещения отвътре са обшити с OSB-плоскости с дебелина 11 мм до височина 230 см. Това дава възможност да се облепят с PVC тапети или облицоват с фаянсови плочки.
 6. Подовите елементи са също на “сандвич” принципа, а именно:
  tech2
 7. Монтажа и анкерирането на къщата се извършва върху готова бетонова площадка (плоча) от бетон клас В-15, армирана с дебелина минимум 100 мм. Не са необходими закладни детайли. Армирането се осъществява с винтове за бетон (торсиони).
 8. Стрехите са завършени с челни дъски с размери 180×20 мм. Всички външни и вътрешни ъгли и челни снадки са обработени със съответните первази.
 9. Всички детайли на къщата се обработват с инсектицидно защтитна лакова субстанция “Хидроинсект”.

При сглобяване на къщата от външни работници: фирмата подсигурява “шеф монтажник” като комплектова изделието с всички необходими сглобачни винтове, уплътнителни материали, первази и др., като прилага и монтажна схема на къщата.